Dartfield and Aille Cross Equestrian Centre
 
PRIVACY STATEMENT
 

Connemara Trail

Turridning i Connemara - The Connemara Trail, en av de äldsta långritterna i världen
Ridsemester - Ridäventyr - Färdbeskrivning dag för dag

select your language:


Guided by Willie Leahy


Connemara Trail


Lunch


Lake in Connemara


Trail Riding Holidays

Trail Riding Connemara


Connemara


Horse Riding on Beach


Riding at the Sea


Riding at Dartfield


Cross Country Jumping

Connemara. Ett tidlöst land av vild skönhet, känt för sina spektakulära vyer. Detta är ett kontrasternas landskap, dramatiska berg, stilla sjöar, rostfärgade mossar. De oräkneliga färgerna i landskapet ändras ständigt under den skiftande himlen. Det är en vildmark av sällan skådad skönhet, angränsad av Atlanten.

The Connemara Trail startade för 33 år sedan, och är den äldsta anordnade långritten i världen. Rid genom det vildaste och vackraste lanskap Irland har att erbjuda. Anordnas från april till oktober. Ryttarna tillbringar 4-6 timmar i sadeln varje dag, lunch äts i det fria.


Connemara Trail - dag för dag

Måndag
Ryttarna samlas på Great Southern Hotel i hjärtat av Galway. Här får Du möta Din guide och resten av hjälpredorna som ser till att bagage fraktas till övernattningsställena, lunch till ryttarna och givetvis hjälper till med hästarna.
Efter en kort biltur ut från stan till Cloonabinia, där ryttarna bjuds på picnic lunch, matchar vi häst och ryttare. Första gången Du ser den fyrbening som kommer att bli Din vän under denna vecka, står han eller hon betandes i hagen, omgiven av skog och sjöar.
Efter lunchen är hästarna sadlade och klara, och ryttarna kan sitta upp för den första etappen av denna mycket speciella långritt. Dagens etapp slutar vid Oughtergard, porten in till Connemara. Du rider genom detta rofyllda landskap, gränsande till Connemara, förbi sjöar, skogar och små stugor med halmtak. Du får också se kalkstensfält, inte olikt de som finns i det kända Burren-området i Clare. Ett kargt och vilt landskap, med en alldeles en alldeles unik och fascinerande skönhet.
Vid Aughnanure Castle från 1200-talet stannar vi till för lite te. Hästarna lämnas att beta medan ryttarna tar sig en närmare titt på slottet.
Efter pausen rider vi en kort sträcka till den beteshage där hästarna får vila ut under natten, och ryttarna körs till en varm dusch och en skön säng på övernattningsstället.


Tisdag
Lämnar beteshagen och rider upp i bergen, för en lång dagsetapp som kommer att ta oss till Maam Cross, där de berömda Connemara Pony Fair hålls. Nedanför stigen, sträcker sig Lough Corrib, Irlands största sjö, mot horisonten. Vi rider förbi små gårdar, övergivna under den hungersnöd som på 1840-talet kraftigt decimerade antalet invånare i Irland.
Efter lunch fortsätter vi genom bergen, över mossar och genom bergsåar. Långt där nere under oss, "Quiet Man Bridge" där filmen med samma namn spelades in. Vi avslutar dagen med den första av många galopper längs den nedlagda järnvägen mellan Galway och Clifden. De mindre erfarna ryttarna följer i en lugnare takt, ledda av en egen guide, så att alla kan njuta av sin ritt på ett säkert sätt.
Vid dagens slut, lämnar vi hästarna att beta i en hage vid sjön, och ryttarna körs till sitt övernattningsställe. .


Onsdag

Efter att ha vilat ut är hästarna redo att fortsätta från Maam Cross till Ballynafad, som är dagens slutstation. Första delen av dagen rider vi genom the Connemara Natural Park där skogen gömmer en gammal kalkstensugn. Här framställdes kalk av ett sedan länge glömt folk. Vi rider vidare längs Lough Sindile, där klipporna besitter en alldeles egen skönhet. Några av träden är uråldriga, små och böjda mot den obönhörliga Connemaravinterns blåst. Lunchen intas på en liten byäng där hästarna kan beta bredvid en ringlande bergså.
Tillbaka i sadeln igen för sista delen av dagens etapp, genom tysta skogsmarker och berg. Vi stannar till för en kopp te vid en stuga vid sjöstranden, innan ryttarna åter sitter upp för en sista galopp till betet längs den gamla järnvägen. Ryttarna färdas sedan vidare till Clifden, Connemaras huvudstad, där de kommer att bo återstoden av resan.

Torsdag
Denna dag börjar i bergen, och slutar vid havet. På morgonen får hästarna vada genom bergsåar innan vi når skogsmarkerna. Vi galopperar längs små skogsvägar innan och kommer slutligen fram till Ballynahinch Castle, familjen Martins fädernehem. Richard Martin grundade Society for the Protection of Animals. Ballynahinch har även varit hem till en indisk prins.
Före lunch hinner vi med en lång galopp längs den gamla järnvägen.
Hästarna släpps lösa medan ryttarna äter lunch. När vi åter sitter i sadeln tar en liten grässtig oss till utkanterna av Clifden, varifrån vi för första gången ser havet. Under eftermiddagen passerar vi Alcock & Brown Memorial, den plats där det första transatlantiska flyget landade. Vi följer sedan kusten till det bete vid havet där hästarna kommer att tillbringa de kommande nätterna. Ryttarna fortsätter sen till Clifden.


Fredag

Hela denna dagen tillbringas på den fantastiska Mannin Bay-stranden. Kilometer efter kilometer av gyllene sand, där ryttare kan dundra fram i galopp och hoppa över små stenmurar och sandbankar. En oförglömlig dag! Varför inte ta en simtur med Din häst i Atlantens klara vatten? Det är en mycket speciell känsla när hästen börjar simma under Dig. Hästarna får sedan torka och vila i en hage medan vi äter vår picniclunch på klipporna.
Sen sitter vi åter upp för ytterligare en ridtur på stranden. Det finns så mycket att upptäcka!

Lördag
Dagens etapp börjar vid havet och slutar i Toombeola, inåt landet över bergen. På morgonen rider följer vi kustlinjen, förbi små gårdar där generationer av småbönder och fiskare har levt sina liv. Kusten är mycket vacker, och vattnet har ofta samma färg som tropiska hav. Vi rider sen vidare in mot bergen på en gammal gräsbetäckt stig innan vi stannar för lunch.
Den sista lunchen äter vi i bergen, med överblick över hagen där hästarna går och betar. Hästarna sadlar sedan en sista gång och vi beger oss upp i bergen över byn Roundstone. Nedanför oss den fantastiska utsikten över Dogs Bay och Atlanten.
Alltför snart rider rider vi nerför berget. Ritten är snart över. Innan vi vet ordet av är hästarna på väg till det bete där de kommer att tillbringa helgen.
Här lämnar vi hästarna och beger oss tillbaka in till Galway för en avskedsdrink med guiderna.


Aille Cross Equestrian Centre
Connemara Trails
Loughrea, Co. Galway
Ireland

Dartfield Equestrian Centre
Horse Museum
Kilrickle, Loughrea, Co. Galway
Ireland


Tel. No. 091 843968
Fax No. 091 843969
From Europe:
Tel. No. 00353 91 843968
Fax No. 00353 91 843969
From U.S. and Canada:
Tel. No. 011 353 91 843968
Fax No. 011 353 91 843969
 
 

 

Aille Cross is a member of the
Horse Riding Ireland
Marketing Association
Internet Service: www.cara-marketing.de