Dartfield and Aille Cross Equestrian Centre
 
PRIVACY STATEMENT
 

Connemara Coast Trail

Turridning i Irland - The Coast Trail (Connemara) - Ridsemester - Ridäventyr - Färdbeskrivning dag för dag

select your language:


Trail Riding Connemara


Grazing Horses


Through the Water


Connemara Coast Trail


Trail Riding on the Beach


Riding by the Sea


Gallop on the Beach


Dartfield Park


Cross Country Course

The Coast Trail startade för mer än 40 år sedan som en komplement till the Connemara Trail.
Ritten tar Dig genom det vildaste och vackraste landskap Irland har att erbjuda.
Anordnas från maj till oktober.
Ryttarna tillbringar 4-6 timmar i sadeln varje dag, lunch äts i det fria.Coast Trail - dag för dag

Måndag
Ryttarna samlas på Great Southern Hotel i hjärtat av Galway. Här får Du möta Din guide och resten av hjälpredorna som ser till att bagage fraktas till övernattningsställena, lunch till ryttarna och givetvis hjälper till med hästarna.
Vi tar oss först till Toombeola, i hjärtat av Connemara, där ritten börjar. Härifrån följer vi under större delen av ritten kustlinjen, innan vi rider över bergen till Cloonabinia, inte långt från staden Galway.
Lunch äts med utsikt över hagen där hästarna betar. Efter lunch sadlas hästarna och paras ihop med ryttarna. Väl uppsuttna styr vi kosan mot bergen med det vackra Cashel Bay nedanför oss. Uppe i bergen rider vi förbi små gårdar och stugor, övergivna under den hungersnöd som på 1840-talet kraftigt decimerade antalet invånare i Irland. På vår väg nerför bergen är byn Cashel en välkommen syn. Här stannar vi till för en uppfriskande drink i en traditionell irländsk pub innan vi ger oss iväg på den sista delen av dagens ritt. Vi följer Cashel Bay innan vi återigen beger oss upp i bergen. En stig tar oss in till hjärtat av bergen, längs en forsande bergså tills vi kommer fram till en övergiven stuga, belägen i vackraste tänkbara natur. Medan ryttarna njuter av denna fantastiska utsikt, släpps hästarna ut i hagen.
Ryttarna körs sedan nerför berget till övernattningsstället nära byn Carna, där de kommer att sova de närmaste nätterna.


Tisdag

Ryttarna körs tillbaka till bergsbetet. Så fort hästarna är sadlade rider vi upp i bergen, högt över Cashel Bay. Här finns "poiteen" bryggerier, där olaglig sprit tillverkades i svårtillgängliga platser långt från lagens långa arm. Lunch äter vi vid en bergssjö medan hästarna släpps lösa för att beta. Efter lunchen forstätter vi genom berg och mossar tills vi når byn Carna. Här har Willie ett hus och hagar där hästarna kommer att tillbringa ett par dagar, och dagens etapp är slut. Efter en välförtjänt kopp te körs ryttarna tillbaka till sitt övernattningsställe.


Onsdag

Detta är en oförglömlig dag med riding på stranden och simturer med hästarna. Vi kommer att rida på alla stränder runt Carna. Här kan ryttarna galoppera på stranden, vada i havet och hoppa över små stenmurar och sandbankar.
Efter lunch rider vi till en annan strand för att njuta av gyllene sand och grunt vatten. Innan dagen är över har vi alla möjlighet att simma med hästarna. Det är en fantastisk känsla när hästen lämnar sista fotfästet och börjar simma under Dig.


Torsdag

Idag, om tidvattnet tillåter, kommer vi att rida genom den bit av havet som skiljer ön Finish från fastlandet. Det är en kort bit av grunt vatten, som vi endast kan rida genom då tidvattnet är tillräckligt lågt.
Det är en fantastisk upplevelse att rida på ön. En gång bodde här 25 familjer, och deras övergivna stugor finns ännu kvar för oss att undersöka. Vi kan galoppera på stränderna och hoppa över de små stenmurar som delade av betena. Väl tillbaka på fastlandet äter vi lunch på stranden medan hästarna stilla betar bland fiskebåtar uppdragna på stranden.
Efter lunch sadlar vi på hästarna igen, och fortsätter upp i bergen för andra halvan av dagens ritt. Vid en stuga längs vägen får vi tillfälle att avnjuta lite traditionell musik och dans. Senare på eftermiddagen rider vi förbi Gowla-bergens spektakulära sluttningar innan vi anländer till det bete där hästarna skall tillbringa natten.


Fredag
Hästarna sadlas på morgonen, och sedan följer vi kustlinjen under den första halvan av dagsetappen. Vid Screebe Lodge, en gång en traditionell jaktstuga men numera ett lyxigt hotell, svänger vi av och upp i bergen. Vi stannar till för lunch medan hästarna betar i hagen bredvid oss. Mätta och belåtna fortsätter vi upp i bergen genom en typisk Connemara by. Stanna gärna till och titta in i en av stugorna och se hur familjer levde i denna del av Irland. Vi fortsätter genom bergen, över mossar och förbi övergivna stugor omgivna av detta otroliga landskap, innan vi slutligen rider in i skogen i Shanafestin. Strax kommer vi till den hage där vi lämnar hästarna för natten, och sedan körs trötta ryttare till Oughterard där mjuka sängar väntar.


Lördag

Sista dagen. Vi galopperar frams längs skogsvägar, genom ett helt annat landskap än det vi sett tidigare i veckan. Lunch äter vi i skuggan av träden, medan hästarna lämnas att beta fritt.
När hästarna åter är sadlade fortsätter vi genom skogen innan vi rider över en liten bit av bergen.
Alltför snart klättrar vi åter ner på grässtigar, som snart övergår i vägar som leder till rittens slutstation, och efterlängtad helgvila för hästarna.
Vid Cloonabinia sadlas hästarna av, och ryttarna återvänder till Galway för en avskedsdrink med guiderna.

Aille Cross Equestrian Centre
Connemara Trails
Loughrea, Co. Galway
Ireland

Dartfield Equestrian Centre
Horse Museum
Kilrickle, Loughrea, Co. Galway
Ireland


Tel. No. 091 843968
Fax No. 091 843969
From Europe:
Tel. No. 00353 91 843968
Fax No. 00353 91 843969
From U.S. and Canada:
Tel. No. 011 353 91 843968
Fax No. 011 353 91 843969
 
 

Aille Cross is a member of the
Horse Riding Ireland
Marketing Association
Internet Service: www.cara-marketing.de